Lasten kuvailmiö leviää netissä: ”Kusipäävanhempi”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pienet lapset tunnetaan siitä, että ne eivät osaa vielä oikein käsitelllä omia mielihalujaan ja tunnetilojaan. Jos jotain haluaa tai tekee mieli, se pitää saada heti paikalla ilman sen suurempia selityksiä. Voimakkaat pettymyksen tunteet saavat lapset itkemään ja vanhemmat välillä tuntemaan itsensä huonoiksi.

Instagramiin on perustettu hauska kanava vanhemmille, mitä kautta he voivat jakaa lastensa pettymyksiä ja saada hieman vertaistukea muilta vanhemmilta. Kanavan nimi on #assholeparents ja nimi kuvastaakin osuvasti tunnetta, joka vanhemmalle saattaa tulla välillä kieltäessään lapseltaan jotain, minkä vuoksi lapsi on itkuinen tunti tolkulla.

Vaikka pienten lasten tunteita pitää ymmärtää eikä niitä saa vähätellä, on hauska kuulla, millaisia tilanteita aikuiset kohtaavat lastensa kanssa päivittäin. Lapset suuttuvat, kun eivät saa sotkea leluja aamupalamuroihinsa, mäiskäistä syntymäpäiväkakkua kädellään tai vaikkapa silloin, kun isä ei anna leikkiä toimivalla sähköporalla.

I wouldn't let her put her toys in a milk-filled cereal bowl. #assholeparent (via @jody5252)

Kuva, jonka #assholeparent (@assholeparents) julkaisi

Meltdown because daddy won't let me play with the drill. #assholeparent (Repost @aktyminski)

Kuva, jonka #assholeparent (@assholeparents) julkaisi

I interrupted a lunch time snack of fresh dog poop. #assholeparent (via @meandmisterjones)

Kuva, jonka #assholeparent (@assholeparents) julkaisi