Nainen paljasti salaisen kädenpuristuksen – sisarkunta haastaa oikeuteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Salaisuuksien eteenpäin kertominen on ikävää, mutta harvalle tulisi mieleen haastaa ketään oikeuteen vuodetun salaisuuden vuoksi. Sisarkunta Phi Sigma Sigma haastaa entisen jäsenensä oikeuteen ja vaatii naiselta korvauksia, koska hän paljasti sisarkunnan salaisen kädenpuristuksen.

Amerikkalaisilla sisarkunnilla on pitkät perinteet ja jäseneksi pääseminen edellyttää yleensä valan vannomista. Jane Doe rikkoi valaa vuotaessaan Penny Arcade -verkkosivuilla Phi Sigma Sigma -sisarkunnan salaisen kädenpuristuksen, koputuksen, viittojen värin ja jäseneksi vihkimisen rituaaleja.

Jane Doe vuoti julkisuuteen sisarkunnan tarkasti suojelemia salaisuuksia ja vaalittuja perinteitä, minkä vuoksi sisarkunta vaatii häneltä rahallisia korvauksia. Seattlepi-sivuston mukaan sisarkunnan asianajajat perustelevat syytettä sillä, että Jane Doe tiesi vuotavansa julkisuuteen niin salaisia asioita, että niitä ei ole edes kirjoitettu mihinkään ylös vaan ne ovat naisten välistä hiljaista tietoa.