Bitcoin-kihlasormus esiteltiin – tulevaisuuden hitti?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kihlasormukset ovat korukauppiaille hyvää bisnestä, sillä kosijat usein käyttävät omaisuuksia oikeanlaisen sormuksen hankkimiseksi. Vaikka sormus olisi ylellisen ja arvokkaan näköinen, on sen rahallista arvoa vaikea arvioida ulkonäöllisesti, ellei ole alan asiantuntija.

Bitcoin-kihlasormus sen sijaan kertoo arvonsa QR-koodilla. Matkapuhelinsovelluksella morsiamen on helppo tarkistaa, kuinka arvokas sormus todellisuudessa on. Bitcoin-sormuksen hyvä puoli on se, että se ei menetä arvoaan vaikka fyysinen sormus hukkuisi tai morsian hävittäisi sen.

Sormuksen hankintaan käytetty omaisuus on nimittäin turvassa verkossa bitcoinien muodossa. Bitcoin-kihlasormuksella puolisoa ei voi huijata luulemaan, että sormus on tuhansien eurojen arvoinen, sillä totuus on helposti tarkistettavista QR-koodin lukijalla. Ehkäpä tässä on kihlasormusten uusi tulevaisuus.