Professori varoittaa: ”Tekoäly tekee UAV-helikoptereista ihmisten tappajia”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifonian tieteellisessä yliopistossa työskentelevä professori on varoittanut ihmiskuntaa tulevaisuuden uhasta. Berkeleyn tutkimuslaitoksen professori Stuart Russell nimittäin uskoo vahvasti siihen, että ihmiset ovat puolustuskyvyttömiä miehittämättömiä lentokoneita, hävittäjiä ja helikoptereita vastaan.

Daily Mail -lehden mukaan tekoälyn kehittämisen myötä koneet ottavat valtaansa etäohjattavan taistelukaluston, johon kuuluvat myös kehittyneet UAV-helikopterit. Niillä tekoälyllisten robottien on mahdollista tuhota ihmiskunta järjestelmällisesti, eikä ihmisillä ole keinoa puolustautua sellaista ylivoimaa vastaan.

Russellin kirjoittamassa artikkelissa mies pohti tulevaisuuden lainsäädäntöä, sillä hän uskoo, että tekoälyllisiä robotteja kehitetään muun muassa sodankäyntiä varten. Professorin mielestä on ajateltava sitä, että jos robotti on ohjelmoitu tappamaan ihmisiä sodassa, mikä estää sitä tappamasta ihmisiä sotatantereen ulkopuolella. Mies on vahvasti sitä mieltä, että tekoälyn kehittämisellä ihmiset sinetöivät oman kohtalonsa.