Googlelta näyttävä kunnianosoitus suomalaistaiteilijalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin hakukone Google on piilottanut vuosien varrella palveluunsa suuren määrän erilaisia yllätyksiä ja muuttanut teemaansa ajankohtaisiin tapahtumiin liittyen. Tänään moni on huomannut Googlen hakukoneessa suomalaisväriä, sillä Google kunnioittaa näyttävästi suomalaista muotoilijaa ja taiteilijaa Tapio Wirkkalaa.

Google
Google

Googlen hakukoneen ikonisessa kuvassa, doodlessa, kunnioitetaan ajoittain merkittäviä henkilöitä ja tapahtumia. Tänään vuorossa on Wirkkala, jonka kunniaksi hänen töistään on tyylitelty Googlen logo. Wirkkalan syntymästä on tänään tullut kuluneeksi sata vuotta. Taiteilija suunnitteli urallaan monia klassikoiksi muodostuneita esineitä, kuten Koskenkorvan ja Finlandia -pullot sekä Ultima Thule -lasiston.

Ultima Thule -lasisto, Tapio Wirkkala. Kuva: Iittala
Ultima Thule -lasisto, Tapio Wirkkala. Kuva: Iittala