Miljoonat tietokoneet vaarassa – poista heti tämä lisäosa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimman nettitelevision, Netflixin, tarjonta on Yhdysvalloissa merkittävästi Suomen versiota laajempi. Jenkkiversion katselu onnistuu Suomesta vain VPN-lisäosilla, joista yksi suosituimmista on Chrome-selaimeen asennettava Hola. Nyt siitä on paljastunut karu tieto.

Hola Free Internet
Hola Free Internet

Viestintävirasto nimittäin kertoo, että Hola-lisäosaa käytetään nettihuijareiden rakentaman bottiverkon ylläpitämiseen ja nettihyökkäysten tekemiseen. Asian paljasti 8chan-sivuston ylläpitäjä Frederick Brennan, kun sivustolle kohdistui palvelunestohyökkäys Holan kautta.

Business Insider -lehden mukaan Googlen kauppapaikassaan jakelemalla Holalla on jopa kuusi miljoonaa käyttäjää. Moni suomalainen käyttää Holaa nimenomaan Netflixin Yhdysvaltojen version katselemiseen. Taannoin CNN uutisoi, että ”Hola muuttaa internetin käyttöä”. Nyt Viestintävirasto suosittelee kuitenkin poistamaan lisäosan välittömästi. Google on juuri poistanut Holan kaupastaan.