Maailman suurin moottoripyörä? Kokoa kuin kuorma-autolla

Autot · Stara.fi

Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää kulovalkean tavoin video, jossa nähdään mahdollisesti jopa maailman suurin moottoripyörä. Tämä kuorma-auton kokoluokkaan kuuluva jättimäinen menopeli ei ole kuitenkaan mikään kovin uusi tuttavuus, sillä se esiteltiin medialle jo kuusi vuotta sitten.

Australiassa rakennettu ja Monster Bike -lempinimen saanut moottoripyörä on peräti 10 metriä pitkä ja painaa renkaiden kanssa uskomattomat 14 tonnia. Moottoripyörän huippunopeus on 40 km/h. Kokoa on niin paljon, että sillä voi helposti murskata alleen henkilöauton tai parikin.

Kulkupelistä on aikoinaan pyritty rakentamaan mahdollisimman moottoripyörän kaltainen kulkupeli, mikä on luonnollisesti tällaisessa kokoluokassa erittäin haastavaa. Kuljettaja istuu joka tapauksessa moottoripyörän tyylisessä ”ohjaamossa”.