20 asukkaan saarta ravisteltiin – ensimmäinen rikos 50 vuoteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Skotlannissa sijaitsee pieni Canna niminen saari Sisä-Hebrideillä, jota on nyt ravistellut ensimmäinen rikos 50 vuoteen. Cannassa on vähän asukkaita, minkä vuoksi saarta on pidetty turvallisena ja rehellisenä – tähän saakka.

Cannassa asuu vain 20 ihmistä, joten saaren ainoan tavaratalon jouduttua varkauden kohteeksi kyläläisillä on edessään melkoinen selvittely ja syyttely. Tavaratalo toimii luottamuksen ja rehellisyyden nimissä eikä siellä ole työntekijöitä. Kukin merkitsee ostamansa tuotteet vihkoon ja jättää oikean summan rahaa tiskille.

Metro-lehti kertoo Cannan asukkaiden tarkastaneen kaupan kassan viikonlopun jäljiltä ja huomanneen kauhukseen, että kadonneista makeisista, pikkuleivistä ja villapipoista ei ole jätetty maksua. Edellinen varkaus Cannassa tapahtui 60-luvulla, kun joku vei kirkosta puisen lautasen.