6 faktaa peniksestä – tätä et ehkä tiennyt miehen sukuelimestä!

Terveys · Annukka Heikkilä

Peniksen koosta, venyttämisestä, suoriutumiskyvystä ja penikseen liittyvistä tapaturmista on olemassa jonkin verran myyttejä ja erikoisia ennakkotapauksia. Metro-lehti keräsi kasaan kuusi penikseen liittyvää faktaa, jotka antavat toivottavasti hieman tarkennusta epäselviin asioihin.

1. Tupakoiminen lyhentää penistä

Tupakointi voi vahingoittaa peniksen verisuonia ja vähentää verenkiertoa peniksessä, minkä vuoksi peniksen pituus saattaa lyhentyä ja erektiot voivat olla hankalampia ylläpitää kuin savuttomilla miehillä.

2. Suuseksin antaminen itselleen

Vain kolme miestä tuhannesta on niin notkeitä, että he onnistuvat kumartumaan ja antamaan itselleen suuseksiä.

3. Peniksen katkeaminen ja murtaminen

Peniksen voi murtaa tai ”poikkaista” kesken seksin. 50 prosenttia peniksen katkeamisista tapahtuu silloin, kun nainen on seksin aikana miehen päällä. 29 prosenttia peniksen murtumisista tapahtuu miehen ollessa naisen takana.

4. Aamuiset erektiot

Erektiot eivät nosta päätään yksinomaan aamuisin, vaan useimmat terveet miehet saavat yön aikana kolmesta viiteen erektiota myös yöunien aikana.

5. Penis ei ole lihas

Penistä ei voi eikä kannata treenata painoilla, koska se ei ole lihas. Erektio johtuu veren virtaamisesta ja pakkautumisesta penikseen, eikä lihaksen pullistumisesta.

6. Peniksen koko

Pienemmät penikset kasvavat erektiossa enemmän paksuutta ja pituutta kuin isot, joten levossa peniksen koko ei kerro vielä koko totuutta.