Eläkeläismiehet huomasivat kioskiryöstön – päättivät toimia heti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaksi eläkeläismiestä huomasi kioskissa tapahtuvan ryöstön, jossa nuori mies pakotti kassaneidin puukolla uhoten tyhjentämään kassakoneen ja savukehyllyn sisällön laukkuunsa. Eläkeläismiehet päättivät rohkeina estää ryöstäjän pakenemisen ja pitivät kioskin ovea kiinni vaikeuttaakseen rikollisen ulospääsemistä.

19-vuotias Liam Redford meni ryöstämään veitsen kanssa kioskin, josta sai kassintäydeltä tupakka-askeja ja käteistä mukaansa. Redford ei kuitenkaan onnistunut pakenemaan niin kuin oli suunnitellut, sillä eläkeläismiehet Ron Smith ja Robert Anderson pitivät kioskin ovea kiinni, että Redford ei pääse karkaamaan ennen poliisin saapumista.

Redford jätti ryöstösaaliinsa kioskin lattialle ja suuntasi katolle. Hän ajatteli pääsevänsä katon kautta pakoon, mutta tälläkin reitillä häntä oli jo poliisi odottamassa kahden rakennusmiehen kanssa. Redford jäi kiinni ja myönnettyään syyllisyytensä hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi nuorisovankilaan. Poliisi palkitsi Metro-lehden mukaan 77-vuotiaan Ron Smithin ja 71-vuotiaan Robert Andersonin kunniamaininnalla.