110 ilmapalloa puutarhatuoliin – mies nousi taivaalle ja hyppäsi alas

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pixarin Up-animaatioelokuvassa päähenkilö teki kodistaan toimivan ilma-aluksen kiinnittämällä siihen tuhansia ilmapalloja. Nyt 26-vuotias Kanadan Calgaryssa asuva mies on toteuttanut vastaavanlaisen tempauksen tosielämässä.

Daniel Boria sitoi puutarhatuoliinsa 110 isokokoista helium-palloa, tarkoituksenaan nousta sen avulla yläilmoihin. Yllättäen tempaus osoittautui oikeasti toimivaksi. Miehen tarkoituksena oli mainostaa All Clean Natural -yritystään ja laskeutua alueelle, jossa järjestettiin Calgary Stampede -rodeotapahtumaa.

– Istuin puutarhatuolissa, katsellen pilvien läpi alapuolella kiitäviä Boeing 747 -lentokoneita ja yläpuolella leijuvia ilmapalloja, Dan kuvailee kokemustaan paikalliselle The Star -lehdelle.

Jossain vaiheessa mies tajusi kuitenkin nousseensa liian korkealle, ja hyppäsi alas laskuvarjon avustuksella. Mies ei onnistunut toteuttamaan alkuperäistä suunnitelmaansa vaan päätyi noin kolmen kilometrin päähän Calgary Stampede -tapahtumasta.

– Tietyssä korkeudessa tuulet muuttuivat erittäin voimakkaiksi. Hyppäsin tuolista alas voltilla ilman tuntuessa -30 -asteiselta. Katselin alaspäin ja näin Stampeden ja unelmani ajautumassa kauemmas minusta, Dan runoilee.

Poliisit pidättivät Dan Borian hänen tempauksensa jälkeen. Viranomaiset suunnittelivat syytteiden nostamista miestä kohtaan vaaratilanteen aiheuttamisesta ja ilkivallanteosta. Poliisit kuitenkin vapauttivat Danin sunnuntaina, ja suunnitelmat syytteistä hylättiin.