Poliisit houkuttelevat huumekauppiaita: ”Eikö kauppa käy? Ilmianna kilpailijasi”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Poliisit ovat oppineet hyödyntämään sosiaalista mediaa työssään ja käyttämään monia uusia ja kekseliäitä keinoja rikollisten nappaamiseksi. Uusimpana keinonaan Charlton Police Department -poliisilaitos on ottanut käyttöönsä kaavakkeen, jonka avulla huumekauppiaat voivat ilmiantaa toisiaan.

Poliisit ovat keksineet Massachusettsin huumekauppiaiden kiinniottamiseksi uuden tavan. He ovat kehitelleet kaavakkeen, jossa huumekauppiaat voivat ilmiantaa toisiaan anonyymisti. Kaavakkeen täyttämistä koitetaan perustella huumekauppiaille sillä, että jos kauppa ei kilpailun vuoksi käy kauppiaan haluamalla tavalla, niin hän voi ilmiantaa kilpailevan myyjän ja poliisi käy nappaamassa hänet pois markkinoilta.

Poliisi Richard McGrath kertoi Metro-lehdelle, että kaavake on tehty huumorilla, mutta siinä tapauksessa, että sen joku täyttäisi se otettaisiin tietenkin vakavasti. Tähän mennessä Charltonin poliisilaitos ei kuitenkaan ole saanut vielä yhtäkään ilmiantoa kaavakkeen kautta.