Suomalainen teki maailmanennätyksen – vesiskootterilla Afrikkaan!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomalainen Risto Piispa on päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan tekemällä maailmanennätyksen pisimmällä vesiskootterimatkallaan. Piispa ajoi vesiskootterilla avomerellä Helsingistä Ceutaan saakka, jolloin miehelle kertyi matkaa kunnioitettavat 3.074 kilometriä.

Koko ajatus ennätyksen yrittämisestä oli lähtenyt siitä, kun Piispan poika oli heittänyt isälleen mielenkiintoisen kysymyksen, jonka isä otti haasteena vastaan. Poika oli kysynyt isältään, että olisiko vesiskootterilla mahdollista ajaa Helsingistä vaikkapa Afrikkaan asti. Isä ei tiennyt pojan kysymykseen vastausta, mutta halusi lähteä selvittämään asiaa itse.

Risto Piispa lähti matkaan 13. heinäkuuta 2014 ja pääsi Ceutaan 24. elokuuta 2014. Guinness World Record on hiljattain julkaissut virallisella YouTube-kanavallaan videon Risto Piispasta ja hänen tekemästään ennätysmatkasta, jonka varrella mies on päässyt näkemään monia upeita maisemia.