Oikeus kielsi naisilta seksin avioeron jälkeen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Madrasin tuomioistuin on tehnyt päätöksen, jonka mukaan naiset eivät saa harrastaa seksiä uuden kumppaninsa kanssa avioeronkaan jälkeen, mikäli nämä haluavat saada elatusmaksuja ex-mieheltään. Intialaistuomari kertoi, että avioerosta huolimatta naisen on oltava uskollinen ex-miehelleen.

Daily Mail -lehden mukaan naiset, jotka löytävät uuden kumppanin ja harrastavat seksiä, syyllistyvät aviorikokseen. Tuomioistuin päätti rangaista avioeron jälkeisestä aviorikoksesta taloudellisella tavalla. Nainen ei saa enää ex-mieheltään elatusapua, jos hän jää kiinni suhteesta uuteen mieheen.

The Times -lehden mukaan ihmisoikeusaktivistit ovat olleet päätöksestä raivoissaan. Avioerossa omaisuus usein jaetaan niin, että mies maksaa vaimolleen elatusapua varallisuutensa puitteissa. Usein avioerossa lapset jäävät naisen elätettäviksi.

Tuomarin mukaan avioerossa miehellä on velvollisuus huolehtia ex-vaimostaan ja perheestään taloudellisesti. Sen takia hänestä on oikeudenmukaista, että myös ex-vaimolla on velvollisuuksia miestä kohtaan uskollisuuden muodossa.

The Times -lehden mukaan Madrasissa elävien naisten on jatkossa punnittava se, onko taloudellisesti kannattavaa aloittaa suhde uuden miehen kanssa. Ihmisoikeusaktivistit ovat sitä mieltä, että päätös on ollut takaisku naisten oikeuksien etenemiselle Intiassa.