Apple haastaa Netflixin tosissaan – omat sarjat jo suunnitteilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin menestyksen myötä useat teknologia-alan yritykset ovat alkaneet kilpaa perustamaan omia elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalveluja. Muun muassa Amazon, Hulu ja Youtube ovat Yhdysvalloissa haastaneet Netflixin omilla vastaavanlaisilla palveluillaan.

Myös Apple on lanseeraamassa omaa elokuvien ja sarjojen suoratoistopalveluaan, minkä lisäksi teknologiajätti suunnittelee aloittavansa Netflixin tapaan myös oman alkuperäissisällön tuotannon. Variety-lehden mukaan yhtiö käy parhaillaan neuvotteluja mahdollisesta yhteistyöstä kiinnostuneiden Hollywood-tahojen kanssa.

Applen edustajat eivät ole kommentoineet Varietyn uutista. Yhtiön tiedetään tarjonneen aikaisemmin tänä vuonna BBC-kanavan Top Gear -ohjelman tähdille sopimusta uuden sarjan luomisesta. Top Gear -tiimi kuitenkin solmi sopimuksen jo aikaisemmin oman alkuperäissisällön luomisen aloittaneen Amazonin kanssa.