Makwan Amirkhani kohutusta turvapaikanhakijasta: ”Muutan pois jos hän saa oleskeluluvan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kurditaustainen turkulainen UFC-vapaaottelija Makwan Amirkhani on noussut tuhansien suomalaisten idoliksi menestyttyään lajissaan maailmanlaajuisesti ja kannettuaan ylpeänä Suomen lippua kehässä. Nyt hän on ottanut osaa nettikeskusteluun kohutusta turvapaikanhakijasta.

MTV Uutisissa nähtiin äskettäin kuinka 17-vuotiaaksi itseään väittänyt mies tapasi pääministeri Juha Sipilän. Pian selvisi, että huomattavasti vanhemmaksi uskotun miehen Facebook-tilin mukaan hän on matkustellut viime aikoina treenaamassa kuntosaleilla ympäri maailmaa.

Monien mielestä miehen Facebookissa julkaisemat kuvat osoittavat, että hänellä ei ole todellista hätää, eikä siten tarvetta turvapaikkaan. Tänään keskusteluun osallistui pakolaisena Suomeen vuosien pakolaisleirillä oleskelun jälkeen päässyt Makwan Amirkhani, jonka näkemys kohutusta turvapaikanhakijasta tulee melko selväksi.

– Mä oon kateellinen. Miks ei meidän perheen pakomatka Suomeen ollu näin fantastista! Ihan kusetettu olo, me vietettiin ihan turhaan muutama vuosi pakolaisleirillä kun oltais voitu mennä Sveitsiin kartselemaan Firasin tavoin maisemia. Höh, oisin taatusti ollu parempi urheilija jos oisin Firasin tavoin saanu mahdollisuuteni jo pakomatkalla urheilla, Makwan Amirkhani kommentoi Facebookissa.

– Jos tää 17v jätkä saa oleskeluluvan, mä lupaan muuttaa kokonaan pois Suomesta. En vain tykkää kaverista, Amirkhani lisää ensimmäisessä kommentissaan.

Stara uutisoi tammikuussa kuinka Makwan Amirkhani suoritti huikean UFC-debyyttiottelun Tukholmassa järjestetyssä turnauksessa voittamalla vastustajansa, eglantilaisen Andy Oglen, teknisellä tyrmäyksellä vain kahdeksassa sekunnissa. Sittemmin Amirkhani voitti Berliinissä Masio Fullenin kuristusotteella puolentoista minuutin ottelun jälkeen.

Mä oon kateellinen󾌦󾌦Miks ei meidän perheen pakomatka Suomeen ollu näin fantastista! Ihan kusetettu olo, me vietettiin…

Posted by Makwan Amirkhani on 7. syyskuuta 2015