Erikoinen rakennusurakka: Villieläimille oma silta moottoritielle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kaliforniassa sijaitsevan vilkkaan moottoritien ylle suunnitellaan villieläimille tarkoitettua siltaa. Los Angelesissa työskentelevät suunnittelijat ovat esitelleet rakennussuunnitelmansa sillasta, joka mahdollistaisi eläimille turvallisen reitin moottoritien yli.

Metro-lehden mukaan silta toimisi kulkuväylänä eläimille Santa Monican vuorien ja Santa Susanan vuorien välillä. Sillan rakentaminen on saanut paljon kannatusta, sillä moottoritiellä vaeltelevat eläimet aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita liikenteessä.

Villieläimille tarkoitettuja väyliä on suunniteltu ja rakennettu aiemminkin ja ne ovat olleet toimivia ratkaisuja eri puolilla maailmaa. Sillan rakentamisen kannattajat ovat sitä mieltä, että 101-moottoritie muuttuisi eläinten sillan ansiosta kerralla turvallisemmaksi sekä eläimille että ihmisille.