Pokemonit ilmestyvät naapurustoosi – Nintendo älypuhelimiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nintendo julkaisi vuonna 1996 ensimmäisen Pokemon-pelin Game Boylle. Sittemmin taskuhirviöt ovat vallanneet videopelien lisäksi televisioruudut, leluhyllyt ja valkokankaankin. Seuraavaksi vuorossa on Pokemon-aiheinen peli älypuhelimille.

Ensi vuonna ilmestyvä peli tulee mahdollistamaan Pokemonien keräämisen tosimaailmasta. Pokemon Go käyttää hyväkseen älypuhelimen kameraa, ja pelaajan täytyy etsiä sekä napata taskuhirviöitä koulutettavaksi omasta lähiympäristöstään.

– Haasteenamme oli suunnitella älylaitteille upea peli, jossa Pokemon-sarjan ydinarvot olisivat edustettuina. Pokemon Go on vastaus sille haasteelle, Pokemon Company -yhtiön johtaja Tsunekazu Ishihara kuvaili Polygon-sivuston mukaan.

Pelin julkaisun myötä kauppojen hyllyille ilmestyy myös Pokemon Go Plus -laite. Ranteeseen kiinnitettävä lisälaite ilmoittaa pelaajalle aina, kun Pokemon liikkuu lähettyvillä tai pelissä tapahtuu jotain muuta tärkeää. Pokemon Go julkaistaan iOS ja Android -puhelimille vuoden 2016 aikana.