Karmaiseva trendi Kiinassa – iPhone ostetaan elinkaupan tuotoilla

Digi · Annukka Heikkilä

Kiinassa on alkanut nousemaan uusi hälyttävä trendi, jossa miehet yrittävät salakaupata omat munuaisensa ostaakseen uusimman iPhonen. iPhone 6s maksaa Kiinan Nanjingissa noin 620 euroa, mikä vastaa kaupungissa normaalituloisen henkilön kuukausipalkkaa.

Harvalla on kalliiseen älypuhelimeen varaa, minkä vuoksi miehet ovat keksineet vaihtoehtoisia tapoja rahoittaa ostostaan. Poliisi huomasi nousevan trendin, kun muutama huonosti päättynyt sisäelinkauppa saatettiin poliisin tietoon.

Toisessa tapauksessa kaksi kaverusta oli yrittänyt myydä munuaisensa, mutta epäonnistuneen kaupan päätteeksi toinen kaveruksista oli kadonnut. Toisessa tapauksessa epäonnistunut munuaisen myyminen oli johtanut siihen, että munuaistaan kaupannut oli päätynyt rahapulassaan ryöstämään taksin.

Metro-lehden mukaan miehille on kerrottu kivuttomammasta ja turvallisemmasta tavasta saada rahaa luovuttamalla spermaa. Shanghaissa terveen, pitkän ja koulutetun miehen spermasta maksetaan yli 800 euron summa 17 millilitran luovutuksesta, mikä olisi munuaisen salakauppaamista parempi vaihtoehto rahoittaa uusi puhelin.