Mies kiipesi Euroopan korkeimmalle huipulle – 75 kilon painot selässä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäläinen painonnostaja Andrey Rodichev on noussut otsikoihin kiivettyään Euroopan korkeimman vuoren, kaukasuksilla sijaitsevan Elbrusin huipulle. Mies ei suinkaan ole ensimmäinen ihminen, joka on valloittanut vuoren.

Hän on kuitenkin ensimmäinen, joka on tehnyt sen kantaen samalla useiden kymmenien kilojen painoa. Andrey Rodichev saavutti 5.642 metrin korkuiden vuoren huipun 6. syyskuuta. Mies kantoi suorituksensa ajan mukanaan 75 kilon painoilla varustettua levytankoa.

Vaikka useilla kiipeiljöillä on mukanaan raskaat reput, yltävät niiden sisällään pitämät kilomäärät harvoin vastaaviin lukemiin.

– Näin kiipeämisen aikana ainoastaan kenkäni. Se oli erittäin vaikeaa. Joka päivä tuntui raskaammalta kuin edellinen, mutta jatkoin matkaani, Andrey kuvailee 7 Summits Club -sivuston mukaan.

Oddity Central -sivuston mukaan venäjän Murmanskista kotoisin oleva Andrey treenasi ennen haastettaan ahkerasti päivittäin. Hän onnistui laihduttamaan 20 kiloa, saavuttaen ihannepainon raskasta suoritustaan varten.