Uskomaton liikenneruuhka – 50-kaistainen moottoritie tukossa Kiinassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinalaiset uutiskanavat ovat julkaisseet kuva- ja videomateriaalia Pekingissä olleesta liikenneruuhkasta. Viisikymmentäkaistainen moottoritie oli pahasti ruuhkautunut, kun ihmiset olivat lähteneet ajomatkalle kansallisten juhlapäivien päätyttyä.

Sadat tuhannet autoilijat olivat samaan aikaan liikenteessä ja tie meni hetkessä tukkoon, etenkin tietullien edessä. People’s Daily Online-sivuston mukaan tietullit olivat kuin pullonkauloja, joiden edessä autoilijat joutuivat odottelemaan useita tunteja.

Myös muissa Kiinan suurkaupungeissa kärsittiin pahoista liikenneruuhkista, kuten Shanghaissa ja Nanjingissa. Pyhäpäivistä koostuva viikko, kultainen viikko, on suosittu matkailuajankohta myös turistien keskuudessa.

Kiinan turismi- ja matkailuvirasto ilmoitti, että ruuhkat ovat maassa pahimmillaan 1.10-7.10.2015, jolloin arviolta 750 miljoonaa kiinalaista siirtyvät kaupungista maaseuduille viettämään juhlaa. Tänä vuonna etenkin paluuliikenne aiheutti tuskastuttavan tilanteen moottoriteillä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.