Leffatähti täytti 90 vuotta – Poncho-papukaija edelleen voimissaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Koulutettu eläintähti Poncho on hiljattain juhlinut 90-vuotissyntymäpäiviään. Papukaijavanhus on yksi vanhimmista papukaijoista koko maailmassa. Pitkäikäisellä Poncholla on ollut useita hoitajia elämänsä aikana.

Poncho on kuulunut Birds and Animals Unlimited -yritykselle, joka kouluttaa eläimiä viihde- ja elokuvateollisuutta varten. Daily Mail -lehden mukaan älykkäällä linnulla on ollut kysyntää Hollywoodissa ja Poncho onkin esiintynyt hittielokuvissa, kuten 101 Dalmatialaista ja Ace Ventura -lemmikkidekkari.

Nykyisin Poncho viettää rauhallisia eläkepäiviä Shrewsburyn maatilalla Shropshiressä. Papukaija on asunut maaseudun rauhassa jo vuodesta 2000 asti. Varttuneesta iästä huolimatta Poncho on edelleen virkeässä kunnossa, mutta hoitajien mukaan se on laiskistunut iän myötä. Lintu ei ole lentänyt lähes 10 vuoteen ja se nauttii siitä, että hoitajat kantavat sitä ympäriinsä. Hellyttävä lintu on tehnyt upean uran elokuvien parissa ja se on ansainnut hoitajiensa paapomisen.