Mies rakensi lähes aidon kokoisen Batmobilen – lähes 50 000 LEGO-palikasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Batmanin autosta, eli Batmobilesta on nähty lukuisia erilaisia versioita elokuvissa, televisiossa ja sarjakuvien sivuilla. Nyt kuuluisasta menopelistä nähdään kokonaan Lego-palikoista rakennettu versio.

Yli viisimetriä pitkä Lego-Batmobile koostuu yhteensä 500.000 muovipalikasta. Yksityiskohtaisen ja näyttävän rakennelman inspiraationa toimi Batman: Hush -sarjakuvassa nähty Batmobile.

Auton rakennusurakka vei Lego-taiteilija Nathan Sawaylta yhteensä noin 480 tuntia. Lepakkoautosta tuli niin painava, että Nathanin täytyi Nerdist-sivuston mukaan ostaa todellisille autoille tarkoitettu tunkki voidakseen nostaa rakennelmaa sen alaosan viimeistelemiseksi.

Lego-Batmobile tulee kiertämään maailmaa osana Art of the Brick: DC Comics -näyttelyä. Näyttelyssä tullaan näkemään Lego-versioita myös muista DC Comicsin tunnetuista asioista ja hahmoista, kuten Teräsmiehestä.