NASA löysi ”Kuolemantähden” – planeetta kylvää tuhoa avaruudessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA on ilmoittanut, että avaruudessa liikkuva vapaa planeetta on törmäyskurssilla 570 valovuoden päässä olevan planeettakunnan kanssa. Avaruushallinnosta kerrottiin, että tutkijat todistivat, kuinka yksi kunnan planeetoista tuhoitui heidän silmiensä edessä.

Pian havainnon jälkeen planeetta sai lempinimen. Tähtienvälistä ”vapaata” planeettaa on kutsuttu Tähtien sota -elokuvista tunnetuksi Kuolemantähdeksi. NASA teki havainnon valkoisesta tähtien välisestä kääpiöplaneetasta Kepler avaruusteleskoopilla.

Tutkijat huomasivat myöhemmin, että vapaan planetan yhteyteen oli ilmestynyt suuria objekteja ja he epäilivät ”Kuolemantähden” törmänneen yhteen planeettakunnan planeetoista. Avaruudessa leijailevat palaset lisääntyivät ajan kuluessa ja avaruushallinnon epäilys vahvistui entisestään.

Tutkijat yrittävät selvittää saadun datan perusteella mitä elementtejä avaruudessa leijailevat kappaleet sisältävät. Avaruudessa vaeltelevista vapaista planeetoista on raportoitu aiemminkin. On kuitenkin harvinaista saada ajankohtaista tietoa planeettojen yhteentörmäyksestä.