Prahassa on todella kapea katu – vain yksi ihminen kerrallaan

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tsekkien pääkaupunki Praha on vain kahden tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Upea ja edullinen matkakohde houkuttelee runsaasti turisteja rennon ilmapiirin, kauniiden rakennusten ja kirkkojen avulla. Prahassa sijaitsee maailman parhaan oluen lisäksi myös yksi maailman kapeimmista kaduista.

Mala Stranan kaupunginosassa on Vinarna Certovka -niminen katu, joka on niin kapea, että siinä mahtuu kulkemaan yksi ihminen kerrallaan. Ihmisen tulee olla normaalikokoinen, jotta hän ei jää jumiin kahden talon väliin. Kadulla on liikennevalot ohjailemassa kulkijoita, sillä törmäysvaara on suuri.

Todellista paniikkia kaikille ahtaanpaikankammoisille aiheuttava katu on leveydeltään vain puoli metriä ja pituudeltaan likimain 10 metriä. Katu sijaitsee Prahan vanhimmassa Mala Stranan kaupunginosassa. Saksasta Reutlingenistä löytyy vielä tätäkin kapeampi katu, jolla on leveyttä vaivaiset 30,5 senttiä, Daily Mail uutisoi.