Lähdössä New Yorkiin? Tässä 5 herkkua, jotka täytyy maistaa

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

New York on suosittu matkakohde, jossa saa vatsansa täyteen amerikkalaiseen tyyliin paikassa kuin paikassa. Annokset ovat isoja ja mainetta kaupungille niittävät etenkin erilaiset leivät ja ruokakojut.

New Yorkissa matkatessa katuruoalta ei voi eikä kannatakaan välttyä vaan jonkin aterian olisi suositeltavaa hienon ravintolan sijaan syödä ulkona ja ostaa jostakin kojusta. NDTV Good Times listasi viisi ikonista ruokaa, jotka New Yorkissa matkaajien tulee ehdottomasti maistaa.

1. Hotdog

Hotdogin löytää New Yorkissa mistä tahansa kadun kulmasta, ja käytännössä jokainen koju tekee herkullisia hotdogeja.

2. Pizza

Useiden nähtävyyksien jälkeen vatsassa alkaa olla tilaa kunnon pizzalle, jonka New Yorkissa tarjoilee erittäin suosittu Lombardy’s -pizzeria.

3. Juustokakku

Lindy’s -kahvilan New York -juustokakku on yksi kaupungin kuuluisimmista juustokakuista eikä ihme. Uunissa valmistettu perinteinen amerikkalainen juustokakku komeilee mehevyydellään ja vaikuttavalla korkeudellaan.

4. Bagel

Yksi New Yorkin suosituimmista aamupaloista monelle paikalliselle on perinteinen bagel-sämpylä, jonka välissä on tuorejuustoa ja vaihtoehtoisesti muitakin täytteitä.

5. Suolalihaleipä

Carnegie Deli tarjoilee kaupungin näyttävimmät suolalihaleivät, joita haukatessa ei pysty saamaan kaikkia leivän lihakerroksia suuhun samaan aikaan. Liha on pinottu leivän väliin valtavaksi vuoreksi, joka pitää ruokailijan kylläisenä varmasti vielä seuraavaankin päivään saakka.