Kiina kielsi kummituselokuvat – Hollywood-uutuus kiellettyjen listalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kummitukset ja erilaiset riivaajat ovat halloween-sesongin aikaan jälleen suosittu aihe kauhuelokuvissa. Uuden lain myötä kiinalaiset kauhufanit eivät kuitenkaan pääse enää säikkymään aaveita elokuvateattereissa.

Kiinan viranomaiset ovat kieltäneet elokuvat, joiden he katsovat mainostavan kultteja tai edistävän taikauskoa. The Hollywood Reporter -sivuston mukaan kielto koskee myös kaikkia kummituselokuvia, joissa yliluonnollisille ilmiöille ei löydetä järkiperäistä selitystä. Poikkeuksia ovat elokuvat, jotka perustuvat kiinalaiseen mytologiaan.

Kielto koskee myös suosikkiohjaaja Guillermo del Toron tuoretta Crimson Peak -elokuvaa. Laki tulee takaiskuna monille amerikkalaisille studioille, sillä Kiina on nykyään toiseksi tärkein markkina-alue Hollywood-elokuville. Esimerkiksi Del Toron edellinen elokuva, Pacific Rim, oli suuri menestys juurikin Kiinassa.