Kouvolassa Suomen suurin ilmapalloveistos – höytyveturi 4 000 ilmapallosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kouvolassa on saatu viime päivinä ihastella Suomen suurinta ilmapalloveistosta, jolla on pituutta yli kahdeksan metriä ja korkeuttakin viisi metriä. Las Vegasista opinsa hakenut ilmapallotaituri JP Pirinen taiteili nimittäin ilmapalloista aidon kokoisen höyryveturin.

Jättikokoinen ilmapalloteos sijaitsee Kouvolan kauppakeskus Veturin aulassa, jonne se rakennettiin neljässä päivässä. Ilmapalloveistokseen käytettiin 4.000 ilmapalloa. Höyryveturia ihastelemaan haluavien kannattaa pitää kiirettä, sillä teos puretaan huomenna tiistaina.

– Kävin kouluttautumassa kesällä Bling Bling Jam -nimisessä ilmapallokonferenssissa Las Vegasissa. Toinen kurssi järjestettiin Balloon Training Institute -nimisessä keskuksessa Knoxvillessa. Reissussa syntyi idea, että haluan rakentaa jotain todella suurta Suomeen palattuani, Pirinen paljasti Staralle.

Ilmapalloista syntynyt höyryveturi on täysikokoinen Tk3-mallin höyryveturi, jota on käytetty aikoinaan myös Suomessa. Veturin lempinimi on Pikku-Jumbo. Aito höyryveturi painaa kymmeniä tonneja, mutta ilmapalloteoksen painoksi tulee ainoastaan parikymmentä kiloa. Pirinen suunniteli tarkkaan veturin rakentamisen, ja lisäksi hän on konsultoinut projektissa yhdysvaltalaista ilmapallotaiteilijaa.

– Tietojeni mukaan teos tulee olemaan Suomen suurin ilmapalloveistos. Ainakin sen koko lähentelee suurimpia ilmapalloteoksia jopa Euroopan mittakaavalla, Pirinen kertoi ennen urakkansa alkamista.

Lisää kuvia: https://instagram.com/jppirinen/