PETA:n tienvarsimainos järkyttää: Kuvassa tupakoiva lapsi!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Prosessoituja elintarvikkeita koskeva syöpäkohu on saanut eläintenoikeusjärjestö PETA:n markkinointitiimin ajatukset jylläämään. Järjestö on nimittäin onnistunut jälleen kerraan raivostuttamaan ihmiset osuvalla mainoskampanjalla.

PETA:n tienvarsimainoksessa esiintyy pieni poika, joka tupakoi. Mainoksessa todetaan: ”Ethän antaisi lapsesi polttaa savukkeitakaan”. Mainoksessa pekonin, makkaran ja muiden prosessoitujen lihatuotteiden syönti on rinnastettu tupakan polttamiseen. Kumpikin aiheuttaa tutkitusti syöpää.

Mainoskampanjassa kannustetaan ihmisiä ryhtymään vegaaneiksi. Kärkäs mainos on saanut monet ohikulkijat tuohtumaan Leedsissä, Englannissa. Mainoksesta on tehty useita valituksia. Joidenkin mukaan mainos on osuva, sillä siinä ei ole mitään sellaista, joka ei pitäisi paikkaansa vaikkakin aihetta on liioiteltu. Kuva tupakoivasta lapsesta on tehty kuvanmuokkausohjelmalla.