Neste tallentaa tankkaajien rekisterinumerot – näin estät mainostulvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Neste Oil ilmoittaa verkkosivuillaan ryhtyvänsä tallentamaan huoltamoillaan tankkaavien autojen rekisterinumeroita etsiessään keinoja varkauksien estämiseksi ja markkinointiin. Rekisterinumerot tallennetaan kamerajärjestelmällä aluksi Hätilän ja Tiiriön asemilla.

– Voimme tulevaisuudessa käyttää tietojasi palvelujemme kehittämiseen, markkinointiin ja sekä palvelutapahtuman yksilöintiin. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille heidän markkinointiaan varten, Neste Oil kertoo verkkosivuillaan.

Rekisterinumeroisa muodostuu Neste Oilille henkilörekisteri, johon autoilijat päätyvät tahtomattaan. Siksi Neste Oil on nyt yhdessä viranomaisten kanssa avannut lomakkeen, jolla autoilijat voivat poistaa autonsa rekisterinumeron kyseisestä rekisteristä.

Neste Oilin lomake koskee ainoastaan kyseisen yrityksen huoltoasemilla tallennettuja rekisterinumeroita. Mikäli autoilija haluaa kuitenkin laajemman yksityisyydensuojan, tulee hänen tehdä osoitteenluovutus- ja markkinointikielto ajoneuvoliikennerekisteriin. Sen jälkeen auton osoitetietoja ei saa enää hankittua esimerkiksi tekstiviesti- tai puhelinpalvelujen kautta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.