Lastenlääkäri neuvoo – näin vauva rauhoitetaan sekunneissa

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Robert Hamilton toimii lastenlääkärinä ja on keksinyt nerokkaan tavan, jolla pieni vauva saadaan nopeasti rauhoittumaan. Hän on opettanut salaisen keinonsa vastaanotollaan monille vanhemmille, jotka ovat olleet erittäin tyytyväisiä tekniikkaan. Nyt Hamilton on kuvannut tekniikastaan videon, jonka avulla muutkin vanhemmat voivat oppia liikkeen.

Hamilton kutsuu lohdutusmenetelmää The Hold -nimellä, joka yksinkertaisuudessaan tarkoittaa tietynlaista otetta. Hamilton demonstroi otteen videolla monen itkuisen vauvan kanssa. Vauvat ovat juuri saaneet rokotukset, minkä vuoksi he itkevät sekä säikähdyksestä että kivusta.

Hamilton nostaa vauvan ylös ja asettaa vauvan kädet päällekäin vauvan rinnan päälle. Lääkäri pitää toisella kädellä vauvan rinnasta kiinni ja ottaa toisella kädellä otteen takapuolesta. Vauvaa tulee pitää noin 45 asteen kulmassa, jolloin vauvan pää nojaa aikuisen kättä vasten. Kun ote on oikea, vauvaa voi vielä keinutella ja nähdä, miten nopesti hän rauhoittuu otteessa.