Kaikkien aikojen jouluvalot Tokiossa – video saa haukkomaan henkeä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa jouluvaloja näkee erityisesti kaupunkien pääkaduilla ja toreilla. Muualla maailmalla panostetaan pimeässä loistavaan valoloistoon hieman suuremmalla kädellä. Esimerkiksi Tokion jouluvalaistus saa haukkomaan happea.

Jouluvalojen ripustaminen on aloitettu jo marraskuussa. Maailman suurimmat kaupungit loistavat ja tuikkivat tuhansissa eri väreissä joulun iloa kuvastaen. Japanin Tokiossa pääsee nauttimaan niin henkeäsalpaavasta valotunnelmasta, että RocketNews24 on julkaissut kaupungin valoista oman videon.

Katujen varsilla olevat puut säkenöivät, rakennukset loistavat ja pensaat tuikkivat. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon Tokion sähkönkulutus kasvaa juhlapyhien aikana. Vaikka kaupungissa on totuttu näkemään öisin loistavia valotauluja silmänkantamattomiin, tekevät jouluvalot näystä eeppisen.