Lapsi toppavaatteissa turvaistuimeen – huijaustesti ihmetyttää verkossa

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen autoileva vanhempi tietää, että lasten kuljettaminen turvaistuimessa on talvella monestakin syystä tavallista haastavampaa. Varsinkin toppavaatteissa tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että istuimen vyöt ovat tarpeeksi kireällä. Vauvoilla toppavaatteiden sijaan suositellaan käytettäväksi esimerkiksi lämpöpussia.

YouTube
YouTube

Parhaillaan asiasta leviää verkossa kyseenalainen testivideo. NBC-kanavan Today-ohjelman Rossen Report -nimellä julkaisemassa testissä esitellään miten vaarallista lasta on kuljettaa turvaistuimessa toppavaatteissa. Testin asiasisällöllä on sinänsä vankat perusteet, mutta tarkkasilmäisimmät katsojat huomaavat testin kuitenkin nopeasti huijaukseksi.

Videolla nimittäin vertaillaan kahta tapausta, joissa toisessa lapsi joutuu kolariin toppavaatteissa ja toisessa ilman toppavaatteita. Katsojat ovat kuitenkin huomanneet, että toppavaatteilla tehdyssä testissä lapsinuken vöitä ei kiristetty lainkaan. Sen sijaan ilman toppavaatteita olevalla lapsinukella vyöt kiristettiin. Videon kommenteissa NBC-kanavan huijausta ihmetellään laajasti, sillä saman asian olisi voinut esittää uskottavasti myös muuten.

– Minusta vyöt tuntuvat melko kireältä, toimittaja väittää toppavaateisesta lapsesta videon osoittaessa aivan päinvastaista.

Vaikka tämä kyseinen testivideo onkin huijausta, on varsinainen asia silti oikea. Lapsen turvaistuimen tai -kaukalon vyöt tulee aina kiristää toppavaatteita käytettäessä erityisen hyvin ja asetella lapsen vaatteiden päälle erityisellä tarkkuudella. Toppavaatteita parempi vaihtoehto on varsinkin vauvoilla käyttää turvakaukaloon tarkoitettua lämpöpussia. Vauvojen suositellaan käyttävän turvakaukaloa vuoden ikäiseksi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.