Isäntä sai sydänkohtauksen – koiranpentu pelasti hengen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian Albanyssa asusteleva koiranomistaja oli herännyt keskellä yötä omituiseen tunteeseen. Warren Crew’n lemmikkikoira Nimbus vaistosi jonkin olevan pielessä ja 14-viikkoinen pentu alkoi haukkua kovaäänisesti.

Sitten Warren tajusi mistä oli kyse, sillä hän oli saamassa sydänkohtauksen. Nimbus juoksi välittömästi sängyn viereen herättääkseen Warrenin vaimon. Sikeästi nukkunut Natasha havahtui koiran kovaääniseen haukkumiseen. Nimbus juoksi takaisin Warrenin luokse ja Natasha huomasi jonkin olevan hätänä.

Daily Mail -lehden mukaan Natasha soitti hätänumeroon ja ambulanssi saapui paikalle muutamassa minuutissa. Koiranpennun ansiosta Warren pääsi hoitoon nopeasti ja selvisi vaarallisesta tilanteesta hengissä. Warren on sitä mieltä, että hän pelastui Nimbusin ansiosta, sillä ilman koiraa hänet olisi todennäköisesti löydetty aamulla kuolleena sängystään.

Pariskunta on vakuuttunut siitä, että Nimbus on perinyt valppautensa isältään, jonka tiedetään pelastaneen myös omistajansa. Ruud-koira on tunnettu etevänä palvelu- ja terapiakoirana ja jonain päivänä Nimbuskin koulutetaan tärkeään tehtävään. Pentu on kuitenkin osoittanut jo varhain olevansa oiva kandidaatti pelastustehtäviin.