Reykjavikin suosio matkakohteena kasvussa – ota nämä huomioon matkustaessa

Matkailu · Annukka Heikkilä

Islanti ja Reykjavik nostavat suosiotaan matkakohteena jatkuvasti. Reykjavikin satumainen tunnelma ja mystiikkaa henkivä luonto houkuttelevat turisteja. Woltersworld listasi YouTube-videollaan asioita, jotka Reykjavikiin matkaavan tulee ottaa huomioon.

1. Varaa Blue Lagoon -lähteeseen lippu

Moni turisti odottaa pääsevänsä Reykjavikin matkallaan uiskentelemaan suosittuun Blue Lagoon -nimiseen kuumaan lähteeseen, mutta harva tietää, että lähteeseen ei voi mennä ilman lippua. Lähde on suosittu nähtävyys, minkä vuoksi lippu kannattaa ostaa etukäteen verkosta.

2. Suihkuvesi tuoksuu rikiltä

Hotelleissa suihkusta tuleva vesi tuosuu rikiltä, mikä saattaa ällöttää osaa turisteista. Tuoksua ei tule kuitenkaan säikähtää, sillä se on täysin normaalia Islannissa.

3. Sää on arvaamaton

Reykjavikin sää on todella arvaamaton. Useimmiten tuuli on todella kova, minkä lisäksi sää voi yllättäin muuttua aurinkoisesta sateiseksi ja lämpimästä viileäksi. Moni kuitenkin pitää nopeasti vaihtelevaa säätä yhtenä tekijänä, joka lisää Islannin mystisyyttä.

4. Majoituksen löytäminen voi olla vaikeaa

Reykjavik on jo todella suosittu turistikohde, minkä vuoksi majoituksen löytäminen voi olla välillä hankalaa. Varaa matka majoituksineen hyvissä ajoin ennen matkaa äläkä luota siihen, että löydät vapaata huonetta vasta saapuessasi kaupunkiin.

5. Reykjavikissa on kallista

Varaudu siihen, että Reykjavikissa hintataso on korkea. Majoitus, ravintolat, nähtävyydet ja kulkuneuvojen vuokraaminen ovat kaikki kalliita.

6. Reykjavikin ulkopuolella luonto tarjoaa nähtävää

Reykjavikin ulkopuolella kannattaa käydä patikoimassa ja tutustumassa esimerkiksi näyttäviin vesiputouksiin, jylhiin vuoriin ja kuumiin lähteisiin, minkä lisäksi voit käydä valasjahdissa. Osallistu Golden Circle -retkelle, jossa kuljetaan kansallispuiston läpi, nähdään Gullfossin putous ja kuumat lähteet, minkä lisäksi vähän väliä ilmoille purskahtava geysir kruunaa kierroksen.

7. Islannissa ihmiset ovat ystävällisiä

Islantiin on helppo tulla, sillä paikalliset ovat todella ystävällisiä, Islannissa on turvallista ja kaikki puhuvat hyvin englantia.

8. Reykjavik on pieni kaupunki

Reykjavik on pieni ja kompakti kaupunki, jossa on helppo liikkua. Keskustan sijaan voi majoittua edullisemmin kaupungin ulkopuolella, joista pääsee helposti Reykjavikiin linja-autoilla.

9. Museot

Jos Reykjavikin tai Islannin historia kiinnostaa, kannattaa suunnata museoon. Kaupungissa on monia hauskoja ja erittäin hyvin toteutettuja museoita, joissa on ilo vierailla.