10 kiehtovinta kaupunkilomakohdetta vuonna 2016

Matkailu · Annika Kela

Kaupunkilomien suosio on ollut suuressa kasvussa etenkin omatoimimatkailemisen yleistyessä. Monet matkailijoista haluavat vierailla kohteissa, jonne ei järjestetä valmismatkoja kokeakseen jotain ainutlaatuista ja nauttiakseen aidosta kulttuurista.

Matkailusivusto Rough Guide on laatinut listan kiehtovimmista ja mielenkiintoisimmista kaupunkilomakohteista vuodelle 2016. Lista on laadittu omatoimimatkailijoiden arvosteluiden perusteella.

Daily Mail -lehden mukaan kohteiden joukossa on muutamia kaupunkeja, joista on tullut suosittuja matkailukohteita vasta viime vuosikymmenellä. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös kaupunkeja, jotka ovat olleet matkailijoiden kestosuosikkeja vuodesta toiseen. Ellet ole jo vieraillut näissä kohteissa, suosittelevat muut matkailijat poikkeamaan vuonna 2016 ainakin näissä kaupungeissa:

1. Reykjavik, Islanti

2. Mexico City, Meksiko

3. Soul , Etelä-Korea

서울의 밤이 이토록 아름다운 이유는 바로.. 빛나는 네가 있기 때문이야. #11월도수고했어~ – #서울10대야경-3 #남산(팔각정,타워) 강남에서 한강을 거슬러 도심의 안까지, 블링블링 서울을 한 눈에 담을 수 있는 곳. 완소 #N서울타워 까지 함께 빛난다면, 그야말로 서울홀릭!! – #The_Best_Nightviews_of_Seoul-3 #Namsan Mt. Namsan is a favored strolling place for Seoul residents! :) Running along the waist of the mountain is Sowon-gil Road, one of Seoul's most scenic driving courses thanks to its views of the Hangang River. Crowning the summit of Mt. Namsan is the iconic #NSeoulTower, which offers some of the finest views of the city. #photo by @sjkimphotos

Kuva, jonka Seoul City (@seoul_official) julkaisi

4. Ljubljana, Slovenia

5. Wroclaw, Puola

Dziś mamy lato we Wrocławiu. I bańki przy Ratuszu #igerswroclaw #wroclaw

Kuva, jonka Instagramers Wroclaw (@igerswroclaw) julkaisi

6. Nashville, USA

7. Amsterdam, Hollanti

8. Hull, Englanti

9. Vancouver, Kanada

10. Agra, Intia