Rattijuopumussyyte hylättiin – naisen elimistö tuottaa alkoholia!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa asuva nainen välttyi taannoin rattijuopumussyytteiltä, kun kävi ilmi, että hän kärsii harvinaisesta ja erikoisesta oireyhtymästä. Naisen kehossa oleva hiiva nimittäin muuttuu itsenäisesti alkoholiksi.

Poliisi pysäytti naisen New Yorkin Haburgissa hänen heittelehtivän ajotyylinsä vuoksi. Lainvalvojan mukaan naisen puhetyyli oli sammaltavaa ja hänen silmänsä olivat punertavat. Nainen puhtalsi poliisin alkometriin jopa nelinkertaisesti rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat.

Pidätetty nainen toimitettiin sairaalaan. Nainen ei kuitenkaan osoittanut merkkejä hänelle mitatusta yli kolmen promillen humalatilasta. Buffalo News -uutissivuston mukaan naisen asianajaja, Jospeh J. Marusak alkoi tutkimaan asiaa.

Myöhemmin selvisi, että naisella on harvinainen oireyhtymä, joka muuttaa elimistössä olevan hiivan metanoliksi. Oireyhtymään kuuluu myös se, että sen kantajat voivat vaikuttaa selväpäiseltä vaikka heidän verensä alkoholitaso olisi erittäin korkealla.

Naisen rattijuopumussyytteet on sittemmin hylätty. Epätavallaisesta oireyhtymästä kärsiviä kehotetaan noudattamaan hiivatonta, sokeritonta ja alkoholitonta ruokavaliota sekä käyttämään sienitulehduksien hoitoon tarkoitettua lääkitystä.