Tulevaisuuden matkalaukku seuraa automaattisesti perässä

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Markkinoilla alkaa olla jo monia erilaisia tuotteita, jotka ovat saaneet nimeensä äly-etuliitteen. Nyt Israelilainen NUA Robotics -yritys haluaa tuoda markkinoille itsestään liikkuvat älymatkalaukut.

Prototyypin asteella oleva matkalaukku yhdistetään Bluetoothin kautta käyttäjän älypuhelimeen. Tällä tavoin pyörillä varustettu laukku pystyy seuraamaan omistajaansa, ja jopa väistelemään eteen tulevia esteitä.

NUA Roboticsin toimitusjohtaja Alex Libman kertoo Mashable-sivustolle älylaukun saapuvan kuluttajille mahdollisesti jo vuoden päästä. Yhtiö suunnittelee laajentavansa tekniikkaa myös esimerkiksi kauppojen ostoskärryihin.

Israelilaisyhtiön keksintö ei ole ensimmäinen äly-etuliitteen saanut, kehitteillä oleva tulevaisuuden matkalaukku. Bluesmart-yhtiö keräsi taannoin Indiegogo-joukkorahoitussivustolla kaksi miljoonaa dollaria älypuhelimella seurattavaa ja itsestään painonsa mittaavaa laukkua varten.