Mies allekirjoitti ajokorttinsa peniksellä – poliisi ei voinut mitään

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian Melbournessa asusteleva Jared Hyams on taistellut viisi vuotta oikeudestaan käyttää allekirjoituksena fallossymbolia. Miehelle on myönnetty ajokortti, kirjastokortti ja alkoholinostolupakortti erikoisella allekirjoituksella, mutta allekirjoitusta ei hyväksytty hänen passiinsa.

Daily Mail -lehden mukaan virallisista asiakirjoista huolimatta mies joutuu usein ongelmiin erikoisen signeerauksensa kanssa. Monet viralliset tahot ovat kieltäytyneet hyväksymästä miehen piirtämää penistä allekirjoitukseksi, vaikka se koreilee hänen ajokortissaan.

Hyamsin allekirjoitusta on pidetty sopimattomana ja loukkaavana ja virastoissa asioidessaan miestä pyydetään usein tekemään allekirjoitus uudelleen siten, että se sopii yksiin miehen nimen kanssa. Vastarinnasta huolimatta Jared aikoo jatkaa fallossymbolin käyttöä myös tulevaisuudessa, sillä hän uskoo että jonain päivänä se hyväksytään hänen viralliseksi signeeraukseksi.

Ennen nimeä muistuttavien allekirjoitusten yleistymistä ihmiset käyttivät asiakirjoissa niin sanottua puumerkkiä, joka oli käytännössä graafinen kuvio. Hyamsin penis-kuviot voidaan pitää puumerkkinä, joka siis olisi laillinen ja vastaisi allekirjoitusta.