Luonnon oma erektiolääke löytyi – Suomessa rajaton määrä ilmaiseksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Flavonoideja sisältävät marjat ja hedelmät ovat luonnon omia erektiolääkkeitä, väittävät Harvardin yliopiston ja Itä-Anglian yliopiston tutkijat. Laajamittaisessa tutkimuksessa selvisi, että miehet, jotka söivät kourallisen mustikoita kolme kertaa viikossa ehkäisivät erektio-ongelmia tehokkaasti.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksessa tarkkailtiin yli 50.000 miehen ruokavaliota. Flavonoidirikas ruokavalio yhdistettynä kevyeen liikuntaan paransi puhtia makuuhuoneen puolella ja ehkäisi tehokkaasti erektio-ongelmia. Tulosten mukaan miesten suorituskyky petipuuhissa parani jopa 21 prosentilla.

Flavonoideja sisältäviä marjoja ovat muun muassa mustikat, mustaherukat ja karhunvatukat. Sen lisäksi flavonoideja on runsaasti myös kirsikoissa ja retiiseissä. Myös monet punaviineistä sisältävät flavonoideja ja toimivat näin ollen kohtuullisesti nautittuna myös erektiolääkkeenä.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu American Journal of Clinical Nutrition -ammattijulkaisussa. Tutkijat muistuttavat, että flavonoidit ehkäisevät erektio-ongelmia, jos ne kuuluvat osaksi koehenkilöiden pysyvää ruokavaliota. Satunnaisella mustikoiden herkuttelemisella ei ole huomattu olevan yhtä suuria vaikutuksia erektio-ongelmien ehkäisemisessä.