Scouter voitti innovaatiokilpailun – mullistaa sähköisen liikenteen?

Autot · Stara.fi

Tampereen kaupunki käynnisti marraskuussa 2015 innovaatiokilpailun, jossa haettiin ideoita sähköisen liikenteen edistämiseen. Kilpailun voittajaksi selviytyi kaksi uutta sähköistä kulkuneuvoa, joista toinen oli Scouter.

– Scouter-ajoneuvolla järjestetään myöhemmin kesällä koeajopäivä valittavan kohderyhmän kanssa, kertoo projektipäällikkö Elli Kotakorpi Tampereen kaupungilta.

Scouter on Tampereella kehitetty äänetön sähköinen kevytkulkuneuvo, jota voi hyödyntää monessa kaupungin toiminnassa, henkilökuljetuksista logistiikkaan. Valinnassa painotettiin innovatiivisuuden lisäksi erityisesti ehdotusten potentiaalia vähentää polttomoottoreilla toimivaa henkilöautoliikennettä.

Ehdotukset arvioi asiantuntijaraati, jossa on mukana Tampereen kaupungin ja Tekesin edustajia. Innovaatiokilpailu on osa Tekesin rahoittamaa Sähköisen liikenteen ratkaisut – Tampere näyttää suuntaa -projektia. Tampereen kaupunki on laatinut vuonna 2014 sähköisen liikenteen toimenpidesuunnitelman, jonka tavoitteena on tehdä Tampereesta sähköisen liikenteen edelläkävijä vuoteen 2025 mennessä.

– Monet kaupungit on suunniteltu autojen ehdoilla vaikka kaupunkien pitäisi olla ihmisiä varten. Tulevaisuuden viihtyisässä, hiilineutraalissa kaupungissa kävelijöiden lisäksi kaduilla rullaavat Scouterit, polkupyörät ja sähköpotkulaudat joukkoliikenteen kanssa sulavasti rinnakkain, kommentoi Rideascoutin Petri Pitkänen.

Scouterilla voi liikkua joko polkemalla tai sähkömoottorin avustuksella. Ajoneuvon osallistavan tuotekehittelyn prosessiin ovat osallistuneet lukuisat taustavaikuttajat eri aloilta.

Scouter, Kuva: Stara
Scouter, Kuva: Stara
Scouter, Kuva: Stara
Scouter, Kuva: Stara