Delfiinipoikanen kuoli selfie-kuvaajien takia

Ohhoh! · Annika Kela

Ihmisten into selfie-kuviin johtaa vuosittain kymmenien ihmisten kuolemiin, kun uskaliaat poseeraukset koituvat poseeraajien kohtaloksi. Nyt kuolleiden joukkoon voidaan laskea myös älykäs ja uhanalainen luontokappale, kun Argentiinan Buenos Airesissa lomailleet turistit ovat tappaneet rannalla uiskentelevan uhanalaisen delfiininpoikasen selfie-kuvien vuoksi.

Sky News raportoi tänään, että nopealiikkeinen uimari oli onnistunut saamaan pienen laplatandelfiinin kiinni ja hän vei sen rannalle muiden ihailtavaksi Santa Teresitan rannalle. Siellä eläin oli joutunut suurehkon ihmisjoukon käsiin. Uhanalaiseen lajiin kuuluvaa delfiiniä oli siirretty ihmiseltä toiselle, jotta nämä voisivat poseerata selfie-kuvissa delfiinin kanssa.

Välinpitämättömien ihmisten selfie-kuvat koituivat lopulta poikasen kohtaloksi, sillä se menehtyi ihmisten käsiin. Kuolinsyynä oli ilmeisesti lämpöhalvaus yhdistettynä stressiin. Kaiken lisäksi ihmiset poseerasivat delfiinin kanssa vielä sen kuoleman jälkeen, kunnes eläin hylättiin lopulta kuolleena rantahiekalle.

Etelä-Amerikan kaakkoisrannikolla esiintyviä hammasvalaisiin kuuluvia laplatandelfiinejä on arvioiden mukaan jäljellä enää noin 30.000 yksilöä. The Argentine Wildlife Foundation on ilmaissut syvän paheksuntansa ihmisten käytöksestä ja toivonut, ettei vastaavaa tapahdu enää koskaan.