Levin uusi jättiprojekti ihmetyttää maailmalla – näinkin voi tehdä?

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen Ratinaan ehdotettiin jokunen vuosi sitten kerrostaloa, jonka katoilla kiersi pitkä lenkkeilyrata, joka nousi ja laskeutui kattojen ylle katutasolta. Nyt sama idea on viety Leville, jonka eturinteen päälle suunnitellaan erikoista Koutalaki Ski Village -projektia.

Koutalaki Ski Village from Jim Dobson on Vimeo.

Koutalaki Ski Village on rakennuskompleksi, jonka neljän kerrostalon katoilla sijaitsee aitoja laskettelurinteitä. Suunnitelma ei ole suinkaan ensimmäinen laatuaan maailmassa, sillä Stara uutisoi taannoin vastaavasta projektista Kazakhstanin Astanassa. Siellä rakenteilla on kerrostalo, jonka katolta lähtee on 326-metrinen laskettelurinne.

Myös Koutalaki Ski Villagessa laskettelijat pääsevät hissillä hotellin katolle, josta he voivat lasketella takaisin alas. Kassiopeia Finlandin projektissa suunnitteilla on peräti 500 huoneen hotelli, useita ravintoloita, kylpylä ja ostoskeskus. Koutalaki Ski Village tulee sijaitsemaan aivan Panoraama-hotellin vieressä. Projektista uutisoi talouslehti Forbes.

Koutalaki Ski Village
Koutalaki Ski Village