Tutkimustulos yllätti: Ilkeä pomo parempi kuin ailahtelevainen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Huono ja epäreilulta tuntuva työnantaja voi vaikuttaa paljon työntekijän motivaatioon ja työympäristön mukavuuteen. Uuden tutkimuksen avulla on selvitetty, että on kuitenkin parempi työntekijöiden kannalta, että pomo on jatkuvasti epäreilu ja huonolla tuulella kuin se, että hän olisi ailahtelevainen.

EurekAlert-sivusto kertoo Michiganin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan ailahtelevainen esimies on paljon stressaavampi ja huonompi vaihtoehto työntekijöiden kannalta kuin sellainen esimies, joka on jatkuvasti huonolla tuulella.

Työntekijät olivat tyytyväisempiä tasaisesti huonolla tuulella olevan ja ilkeän esimiehen alaisena kuin ailahtelevaisen esimiehen, joka oli välillä mukava ja välillä hankala.

Työntekijät olivat kaikkein onnellisimpia ja tyytyväisimpiä johdonmukaisen esimiehen alaisena. Esimiehen ennalta-arvattavuus rauhoitti työntekijöitä oli esimies sitten johdonmukaisesti aina hyvällä tuulella tai huonolla.