Royal Brunei -lentoyhtiö teki historiaa – nainen lentokapteeniksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Royal Brunei Airlines -lentoyhtiö on tehnyt historiaa lennolla Bruneista Saudi-Arabian Jeddahiin. Matkustajalentokoneen ohjaamossa oli nimittäin pelkistä naisista koostuva miehistö. Naiskapteenin lisäksi myös perämies oli nainen.

Daily Mail -lehden mukaan Sharifah Czarena on Royal Brunei Airlines -lentoyhtiön enimmäinen naiskapteeni. Muslimivaltaisessa valtiossa naiskapteenin palkkaamiseen on suhtauduttu ristiriitaisesti, sillä monet ovat pitäneet sitä uskonnon vastaisena tekona. Czarena on ylpeä siitä, että hän sai kunnian lentää Saudi-Arabiaan, jossa naiset eivät saa edes ajaa autoa.

Sharifah on tehnyt merkittävän uran kapteenina ja hän on työskennellyt muun muassa Air Canada- ja Air India -lentoyhtiöissä. Czarena on suorittanut koulutuksensa Cabair Flying Schoolissa Bedfordshiressä. Lennon miehistö on omistanut naisvaltaisen lentonsa Women of Aviation Worldwide Week – tempaukselle.