Kirja palautettiin kirjastoon 49 vuotta myöhässä – sai sakot anteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokainen on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä palauttanut kirjastosta lainattuja kirjoja takaisin myöhässä, ja joutunut maksamaan niistä kerääntyneitä sakkoja. Eräs amerikkalaismies palautti lainaamansa kirjan lähes 50 vuotta myöhässä, ja onnistui vieläpä saamaan sakot anteeksi.

Minnesotan osavaltiossa asuva James Phillips kävi läpi yliopistoajoiltaan peräisin olevia esineitä, joita hän oli säilönyt vanhaan laatikkoon. Tavaroiden joukosta hän löysi History of Crusades -kirjan, jonka hän oli lainannut Daytonin yliopiston kirjastosta vuonna 1967.

Lainkuuliaisena miehenä Phillips päätti palauttaa kirjan yliopiston kirjastoon. Mies liitti kirjan oheen käsinkirjoitetun kirjeen, jossa hän pyytää anteeksi kirjan palauttamisen myöhästymistä.

– Toivon teidän hyväksyvän anteeksipyyntöni siitä, etten palauttanut History of Crusades -kirjaa aikaisemmin. Lainasin sen ilmeisesti opiskellessani yliopistossa ensimmäistä vuotta ja hukkasin sen kaikiksi näiksi vuosiksi, James kirjoitti.

Ilmeisesti James Phillipsin anteeksipyyntö tehosi. Yliopiston verkkosivujen mukaan kahden sentin arvoisia myöhästymismaksuja on kerääntynyt vuosien varrella yli 350 dollarin verran, mutta kirjasto päätti antaa sakot miehelle anteeksi.