Tänään on pannaripäivä – parasta puuhaa illaksi

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Torstai on perinteisesti päivä, jolloin on tarjolla hernekeittoa ja pannukakkua. Uunissa tehdyn pannukakun voi myös korvata letuilla tai amerikkalaistyylisillä pikkupannukakuilla. Mikäpä sen mukavampaa puuhaa kuin paistaa pannukakkuja oman rakkaan kanssa?

Saattaa kuulostaa kaukaa haetulta idealta viettää torstai-iltaa oman kullanmurun kanssa ja vääntää lettutaikinaa. Tarkemmin ajateltuna lättyjen paistamisessa saattaa piillä koko pariskunnan hyvinvoinnin siemen. Yhdessäolo, tekeminen ja elämästä nauttiminen.

Pannukakun paistaminen ja syöminen antaa aihetta muulle puuhastelulle kuin television tai puhelimen tuijottamiselle. Sen lisäksi, että lettujen paistaminen on hauskaa puuhaa, saattaa jälkiruoalla leikkiminen äityä villiksi vaakamamboksi ja siirtyä jossain vaiheessa keittiöstä makuuhuoneeseen. Letut ovat edullisia, mutta herkullisia kokattavia. Tärkeintä on kuitenkin se, että pari nauttii yhteisestä ajasta.

Pannukakkuresepti:

– 4 dl vehnäjauhoja

– 1 ½ dl sokeria

– 1 tl leivinjauhetta

– 1 tl suolaa

– 1 tl vaniljasokeria

– 8 dl maitoa

– 2 kananmunaa

– 100 g sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito, sulatettu rasva ja kananmunat. Kaada taikina syvälle pellille ja paista 200 asteessa puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea.