Nyt loppui vitsailu! Blondit ovatkin muita älykkäämpiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kukaan vaaleahiuksinen ei todennäköisesti ole pystynyt välttymään blondivitseiltä. Vaaleahiuksisten tyhmyydestä on vitsailtu kauan, mutta uuden tutkimuksen mukaan aivan turhaan. Tutkimustulosten mukaan luonnostaan vaaleahiuksisilla naisilla onkin korkeampi älykkyysosamäärä kuin naisilla, joilla oli punaiset, mustat tai ruskeat hiukset.

Science Daily kertoo Ohio State University -yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa ihmisten älykkyysosamäärää tutkittiin ja analysoitiin lopulta hiusten värin perusteella. Tutkimuksessa testattiin 10.878 naisen älykkyyttä älykkyysosamäärää mittaavilla tehtävillä ja kokeilla.

Tutkimustuloksista kävi ilmi, että vaaleahiuksiset naiset olivatkin älykkäämpiä kuin puna-, musta- tai ruskeahiuksiset naiset. Vaaleahiuksisten naisten älykkyysosamäärän keskiarvo oli 103,2, ruskeahiuksisten 102,7, punahiuksisten 101,2 ja mustahiuksisten 100,5.