Tutkijat haluavat kloonata esihistoriallisen leijonan – kadonnut laji teke paluun?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Esihistoriallisen leijonan paluu? Tutkijat suunnittelevat kloonausta!

Siperian ikiroudasta löydetyt 12.000 vuotta vanhat leijonanpennut ovat hämmästyttäneet tutkijoita ympäri maailmaa. Pennut ovat nimittäin säilyneet uskomattoman hyvässä kunnossa vuosituhansien ajan.

Yakutinin tiedeakatemian johtajan Albert Protopopovin mukaan leijonien turkki, korvat, kudokset ja jopa viikset ovat säilyneet hyväkuntoisina. Tutkijat ovat suunnitelleet ottavansa leijonista näytteitä, joiden avulla pennut voitaisiin herättää eloon kloonien muodossa.

Eteläkorealainen kloonitutkija Hwang Woo-Suk on tarjoutunut auttamaan Protopopovia mahdollisissa kloonausoperaatioissa. Venäläistutkijoiden kloonausaikeet eivät ole ennenkuulumattomia. Stara uutisoi taannoin tapauksesta, jossa tutkijat suunnittelivat esihistoriallisen koiranpennun kloonaamista. Leijonien tavoin koiranpentu oli ollut jäätyneenä ikiroudassa 12.500 vuoden ajan.