Apu kodittomuuteen? Taiteilija somistaa viemäritunneleista asuntoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italialaisen taiteilija-aktivisti Biancoshockin tuoreet työt ovat herättäneet huomiota ja keskustelua internetissä. Milanissa asuva taiteilija on luonut sarjan töitä, joilla hän ottaa kantaa kodittomuuteen ja siihen liittyviin ongelmiin.

Töissään Biancoshock on sisustanut maassa olevia viemäriaukkoja uusiksi. Sisustuksen myötä aukot ovat muuttuneet kodikkaiksi, kuin pienikokoisiksi huoneiksi. Taiteilijan mukaan hän haluaa herättää teoksellaan keskustelua ihmisistä, jotka joutuvat elämään äärimmäisissä olosuhteissa kodittomuutensa ansiosta.

– Jos joitain ongelmia ei voi vältellä, tee niistä mukavia, Biancoshock julistaa kotisivullaan.

– Yksi esimerkki teoksieni inspiraatiosta on Bucharest. Yli 600 ihmistä asuu kaupungin alapuolella olevissa viemäreissä, taiteilija paljastaa.